Дарители за довършване на храма „Рождество Христово“ в Гоце Делчев стават и деца

Снимка: Infomreja.bg

Тези дни  черква та в източния квартал на град Гоце Делчев чества своя храмов празник – Рождество Христово. По традиция и тази година на 25-и декември тук беше раздаден курбан за здраве.

Строителството на този божи дом все още продължава, но миряните вече са свикнали с него и редовно посещават храма „Свети Лука Кримски и Симферополски“, който се намира на първия етаж на голямото черковно здание.

Не спират и даренията от граждани и институции. Трогателно е, че между дарителите има и деца като  наскоро обявените за най-добри футболисти и хандбалисти на Общината, които са преотстъпили паричната си награда за довършване на внушителната сграда.

Баба Атлаза Щерева – жената, която целият град свързва със строителството на черквата, казва, че именно благодарение на събраните доброволни помощи покривът вече отчасти е завършен и  е поставено скеле за измазване на горния етаж.

„Започваме да стягаме и него" – казва с гордост 80 - годишната жена, която влага всичките си сили за богоугодното дело още от далечната 1999 година, когато покойният владика Натанаил прави първата копка на храма. Тя и всичките и съграждани очакват с нетърпение деня, когато строителството ще бъде завършено напълно.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK