99 деца са записани в ДГ „Пролет“ в Дъбница

Снимка: Infomreja.bg, архив

До момента в ДГ „Пролет“ в гърменското село Дъбница са записани за учебната 2018/ 2019 година 99 деца, което налага броят им в групите да бъде завишен спрямо норматива тъй като детското заведение не разполага с помещения за откриване на нови групи.

Именно това е причината директорката на градината Дима Мачкова да внесе в общинската администрация в Гърмен искане Общинският съвет да одобри формирането на групи с по-голям брой деца в тях.

За да може обслужването да обхване всички желаещи деца от селата Дъбница и Хвостяне е необходимо ОбС – Гърмен, да вземе решение групите в ДГ „Пролет“ да са с по 30 деца.

В противен случай, заради наплива от желаещи родители да запишат децата си в ДГ „Пролет“, ще се наложи детското заведение да прекрати приема и дори да отпише деца за да спази норматива за брой деца в група, е категорична Мачкова.

По данни на директора в детското заведение се очакват да постъпят още около 22 деца.

До момента в детската градина за учебната 2018/ 2019 година има записани и реално посещаващи 99 деца, които са преразпределени в две първи групи по 27 и 29 деца, които са на възраст 5- и 6-годишни, втора група с 29 деца и яслена група с 5 деца, която ще бъде запълнена с още около 22 деца до края на октомври.  

По данни на директорката най-голямо е движението през годината до м. декември във втора и яслена група, когато става преместването на деца, навършили 3 годишна възраст от яслената група, в група за по-големи деца и приемане на новопостъпилите в яслата.

Дали съветниците от ОбС – Гърмен, ще гласуват формирането на по-големи от норматива групи с деца в ДГ „Пролет“ или не ще стане известно на предстоящото заседание на Общинския съвет.  

 

КОМЕНТАРИ

До Рибанеца08:23 - 27.07.2018
В Дъбница и Хвостяне живеят турци а в Рибново българи от мюсулмански произход.Но вие вече сте забелязани от Фондация Българска Памет защото те често идват в Рибново.
Рибново23:10 - 26.07.2018
Как,да го разбирам Демо--13 християни или 13 от нецигански произход.Като имам предвид,че Дъбница и Хвостяне преобладаващото население са българи/от мюсулмански произход+цигани/.То 13 процента не са никак малко.Та не правете трагедия.За изчезване на българщината.Или искате да бъдете забелязани от Фондация Българска Памет.
Garmen22:34 - 26.07.2018
metresata Machkova direktor sram sram
Демограф20:04 - 26.07.2018
Браво 99 деца само 13 бели

FACEBOOK