В Дупница отбелязаха Деня на розовата фланелка

Снимка: Община Дупница

Комисията за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни отбеляза днес, съвместно с училища от община Дупница, Деня на розовата фланелка.

Всяка последна сряда от месец февруари ученици се обличат в розово, за да кажат "НЕ на насилието в училище!''

Този ден се е превърнал в символ срещу насилието в училище, а розовите фланелки стават негов белег. Денят се отбелязва от 2007 година насам и е свързан с историята на един ученик от  Канада, който отива на училище с розово поло.

Заради облеклото си, той става обект на агресия от свои съученици.

За да го подкрепят, на следващия ден негови съученици събират 50 розови тениски и ги раздават в училището.

И тази година Местната комисия към Община Дупница и нейните обществени възпитатели се включиха активно в отбелязването на този ден.

Заедно с част от училищата те организираха редица инициативи за превенция на тормоза.

Деня на розовата фланелка отбелязаха от Гимназия "Христо Ботев", ПГОСУ, ОУ "Евлоги Георгиев", ОУ "Климент Охридски", ОУ "Неофит Рилски", ПГ "Акад. Сергей Павлович Корольов" и ПГТХВХП.

Децата от школата в Крайници и Самораново също казаха своето "НЕ" срещу агресията в училище.

С различни мероприятия, като флашмоб, презентации, розови гривнички и значки, под формата на фланелки, информационни флаери и табла, децата намериха своя начин да изразят позиция против тормоза в училище.

В някои от школата бяха направени и специални табла - декларации срещу агресията, на които всеки един ученик можеше да напише своето послание и да се обяви против насилието.

Инициативите получиха подкрепа не само от учениците, но и от учителите, които в знак на съпричастност също носеха розов символ срещу агресията и тормоза.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK