Арестуваха бившия управител на болницата в Дупница заради невнесена гаранция

Росен Тимчев, снимка: Монитор

С постановление на Районна прокуратура – Дупница обвиняемият Росен Тимчев вчера е бил задържан за срок до 72 часа за осигуряване на явяването му пред съда. 

На 12-и юни тази година Тимчев бе привлечен като обвиняем в извършване на няколко престъпления – за упражняване на професия без съответна правоспособност (престъпление по чл. 324, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК) и за съставяне на неистински официален документ (чл. 308, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК).

Спрямо него беше взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лв., като му бе даден четиридневен срок за внасянето й, считано от 16.06.2017 г.

Към вчерашна дата - 3-ти юли 2017 г., сумата по нея все още не е внесена, съобщиха от прокуратурата. Това наложи необходимостта на вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Производството срещу Росен Тимчев е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общински съвет – Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница Росен Тимчев представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска. 

В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът „вярно с оригинала“, подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Росен Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, съгласно чл. 63, ал.1 от ЗЛЗ, за да заема длъжността управител на лечебно заведение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK