В Дупница обсъдиха готовността за зимния сезон, кризисният щаб в 24-часова готовност

Снимки: Община Дупница

Със заповед на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, днес в кръглата зала на администрацията се проведе среща във връзка с предстоящия зимен сезон. На нея присъстваха кметовете и кметски наместници на селата, представители на "Полиция", "Пожарна", ВиК-Дупница, отделите от Община Дупница с ангажименти по проблема и фирмата, спечелила поръчката за зимно поддържане.

Срещата бе водена от зам.-кмета по социалните дейности Крум Милев.

"Обсъдихме съвместните ни действия при зимна обстановка и координирахме начина на работа между отделните институции и звена. Кметовете и кметските наместници посочиха конкретните проблемни места в техните населени места, както и обсъдихме възникналите през миналия сезон проблеми, за да не се допускат отново. От вчера сме започнали да подготвяме спирките в града с осигуряването на сандъци с пясък, като пясък в достатъчни количества ще бъде осигурен и по селата, за да могат кметовете да реагират своевременно при нужда", обясни Милев.

"Кризисният щаб вече е в 24-часова готовност да се събере, ако се налага. В началото на следващата седмица, заедно с представители на Полицията и Пожарната ще направим пълна проверка на техниката на фирмата спечелила поръчката за зимно поддържане. Община Дупница ще координира действията при снеговалеж, като гражданите могат да подават сигнали денонощно на 0879 523 474 и 5 92 59", допълни Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK