Безплатен курс за озеленители в Гоце Делчев

Източник: Община Гоце Делчев

От 23-ти януари до 29-и март в залата на Община Гоце Делчев ще се проведе безплатен курс за обучение на озеленители. Заниманията ще се провеждат всяка сряда и петък от 16 часа.

Участниците в курса ще бъдат запознати с особеностите на  професията ЛАНДШАФТЕН АРХИТЕКТ и ще придобият теоретически и практически знания за професията ОЗЕЛЕНИТЕЛ.

Те ще разберат какви са изискванията за безопасни условия на труд, как трябва да се борави  с отровни и опасни вещества при обработката на растения.

На заниманията ще се разглеждат видовете озеленяване и видовете поливни системи, различните почви и тяхното торене. Ще се обърне внимание и на растителността, подходяща за озеленяване на паркове и детски площадки.

Курсът е подходящ както за хората с професия ОЗЕЛЕНИТЕЛ, така и за всички, които желаят да поставят грижата за собствената си градина на научна основа.

В края на обучението ще се проведе доброволческа кампания за засаждане на растения в квартал „Комсала“, като най-активните участници в нея ще бъдат наградени с екскурзия.

Всеки, който желае да се възползва от предоставената възможност, трябва да се запише до 22-ри януари на телефон: 0988885784. Местата са ограничени.

Организирането на курса е по проект „Посяваме бъдеще заедно“, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK