Предстоящо заседание на Общинския съвет в Хаджидимово

Снимка: Infomreja.bg

Ще бъде ли обявен местният зоопарк за обект от първостепенно значение за общината?

Председателят на Общински съвет – Хаджидимово, Мехмед Имамов отправи покана към общинските съветници за предстоящо на 30-и март заседание на съвета. Налага се ново обсъждане на решение №61, взето с протокол №5 от 28-и февруари тази година, тъй като то е върнато от управителя на област Благоевград.

Предложението на кмета Людмил Терзиев е решението да бъде изменено и допълнено. Целта на предприетите действия е свързана с обявяване на местния зоопарк за обект от първостепенно значение за община Хаджидимово и последваща промяна предназначението на имота, върху който той е разположен, по реда на член 73, ал.5 от Закона за горите. 

За да се внесе искане до министъра на земеделието, храните и горите за безвъзмездна промяна предназначението на имота, е необходимо да се приложи решение на Общинския съвет, че инвестиционното намерение се отнася за изграждане на обект от първостепенно общинско значение, както и одобрен и влязъл в сила ПУП (подробен устройствен план).

Кметът предлага на Общинския съвет да вземе следното решение: актуализира Програма за управление на общинска собственост за 2020 година с обект от първостепенно значение – зоопарк с площ от 65 344 кв. м. иглолистна гора. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK