В Хаджидимово публично обсъждат вземането на общински заем

Снимка: Infomreja.bg

Парите са нужни за финансиране на проекти

Кметът на община Хаджидимово – Людмил Терзиев, отправи покана до местната общественост за участие в публично обсъждане за необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг за финансиране на проекти на общината.

Първият проект е за изграждане на трансграничен геопарк от водни съоръжения в района на река Места по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A. Този природен парк  е свързан с общото наследство и природната красота на водната среда в общините Драма от гръцка страна и в областите Благоевград и Смолян – от българска.

Това ще доведе до развитие на трансграничния регион като атрактивна туристическа дестинация на международно и национално ниво, за обогатяване на културното, историческото и етнографското наследство, както и за развитие на различни форми на устойчив туризъм –  екотуризъм, селски туризъм и др.

Вторият проект е: Използване на местните ресурси за развитие на трансграничния междукултурен капацитет и е по същата програма за  сътрудничество. Целта е хората да се опознаят, запазвайки мултикултурността.

Стойността е 650 000 лева. Начин на финансиране – овърдрафт, а начин на обезпечаване – ипотека на сградата на читалище „Яне Сандански“ в град Хаджидимово и собствени приходи.

Писмени становища и предложения могат да се изпращат всеки работен ден на адрес: град Хаджидимово, 2933, ул. „Димо Хаджидимов“, № 46 или на е-mail: [email protected]

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Хаджидимово е19:28 - 19.03.2020
умираща община. Само агите от Абланица и техните мекерета -кмет и общински домузи ще намажат от тези пари. Та както се казва в една приказка към народа - като няма хляб -яжте пасти.
Радецки08:35 - 19.03.2020
Напълно излишни проекти във време на криза. За да заложиш читалището в Хаджидимово значи залогът е много глям и някой яко го е закъсал за кинти. Ако тая дивотия мине, това означава че проектите ще бъдат спечелени от Венци Амзов и 40 % ще бъдат гепени, или 260 000...Това е минимума...Може и повече....Затова в община Хаджидимово ще плащате най-високите данъци...
Амза09:36 - 18.03.2020
та нали той разреши на Венци Амзов да копае в места......страшен смях.Да му търси сега назаем от него, защо от данъкоплатците.
:(12:17 - 17.03.2020
Ами той Лисан достатъчно усвои жостово сега и даго ззагроби.

FACEBOOK