В Деня на Европа най-добрите ученици поеха управлението на училището в Дебрен

Снимки: ОУ "Св. Климент Охридски" - Дебрен

Най-добрите ученици от VI и VII клас от ОУ Св. Климент Охридски” в гърменското село Дебрен днес застанаха на мястото на своите учители, за да се запознаят отблизо с тази наистина благородна професия. С решение на Педагогическия съвет Денят на Европа - 9 май, в училището в Дебрен премина като ден на самоуправление.

Седмокласничката Емел Мисиркова пое ръководството на училището, като застана на мястото на директора Верхат Топчиев, а мястото на помощник-директора Верхад Ислямов зае ученичката от VI клас Фатме Кардашева.

Техни съученици в деня на самоуправлението и Деня на Европа - 9-и май, заместиха и учителите в часовете по литература с преподавател Ана Чаушева –шестокласничката Верхие Топчиева, Веселина  Куртева от седми клас пое часа на учителя Константин Пашкулев, часа по английски език при седмокласниците с преподавател Росица Комарова пое Джесика Пачеджиева, а в VІ клас - Елис Четалбаш.

По математика с преподавател Рафие Пачеджиева на шестокласниците днес преподаваше Емел Ислямова, а на седмокласниците - Джемиле Младенова. Часът по биология с преподавател Елвер Топчиев пое Найле Гавазова от VІІ клас, а учителят по информационни технологии Тюлфит Караибраимов отстъпи катедрата на Осман Топчиев от седми клас. 

Денят на Европа и ученическото самоуправление в училището на Дебрен премина успешно и много вълнуващо за всички. На съвместна среща между учители и ученици предстои да се споделят мнения и изводи за проведения ден на ученическо самоуправление в ОУ „Св. Климент Охридски“ - Дебрен.

Отделно от това всеки последен час от тази седмица бе решено единодушно да се провеждат спортни мероприятия за всички ученици с начални общи загряващи упражнения, след което на учениците се даде възможност сами да избират с какво и при кои учители да продължат – футбол при Елвер Топчиев, народна топка в начален етап и танци при учителката Кимле Ходжова, курс по йога при Недрет Узунова, волейбол и други спортове и занимания по желание на учениците.

Музикалното оформление на дейностите е възложено на началния учител Исмет Ходжов. В интересната инициатива в училището в гърменското село Дебрен ще се включват почти всички ученици и учители, като заниманията няма да имат задължителен характер, а всичко ще е на добра воля и желание, обясни как ще протекат инициативите до края на седмицата, посветена на Деня на Европа, директорът Верхат Топчиев.

Цялата седмица в училището на село Дебрен протича под прекрасното мото „Ученици и учители заедно за един по-добър учебно-възпитателен процес!”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK