В Деня на Европа на учениците от НПГ „Димитър Талев“ „чуждото не им е чуждо“

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Учениците от НПГ „Димитър Талев" отбелязаха Деня на Европа - 9 май, с атрактивно тържество под мотото "Чуждото не ни е чуждо”. Пъстрата палитра от различни езици и обичаи, песни и танци илюстрира за пореден път стремежа на гимназистите, с което за поред  път демонстрираха, че твърдо се придържат към общоевропейските ценности.

„Ние сме различни, но сме единни, когато става дума за мирно съвместно съществуване в рамките на нашия дом, град, свят", е определението за това как разбират именно европейските ценности учениците от Неврокопската гимназия, за което голям принос имат педагозите им.

Така на днешното тържество звучаха песни, стихотворения на френски, руски, английски и немски език, изпълнени от  училищните таланти Димитрия, Величка и Александра.

Най-атрактивни бяха Кезим Анастасиос от 9 "а" клас, които игра гръцко сиртаки, и Севги от 10 "в" клас, представил автентична турска песен. Шукрие от 9 "б" клас буквално взриви публиката с невероятния си цигански танц.

Изключителен бе и финалът на училищното тържество, посветено на Деня на Европа. Учениците от направление "Облекло" представиха най-новата си колекция на тема "Красиви и стилни в многообразието”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK