ПГ по МСС – Гоце Делчев, отново спечели проект по „Еразъм +“

Снимки: ПГ по МСС

Той предвижда повишаване на практическата подготовка на учениците чрез мобилност

За трети път Професионалната гимназия по МСС – Гоце Делчев, е класирана за участие в програмата на Европейския съюз за подкрепа на образованието „Еразъм+“. При това с най-високата сума за България в размер на 147 560 евро!

Одобреният проект, разработен от специалисти в училището, е на тема: „ Повишаване качеството на практическата подготовка на учениците чрез мобилност“. Благодарение на него през следващата година ученици от специалностите „Ветеринарна медицина“, „Електрически преводни средства“, „Агроекология“, „Производство на кулинарни изделия и напитки“ и „Механизация на селското стопанство“ ще заминат на практика в Испания.

Класирането на учениците за участие в проекта вече започна. Критериите са – успех, отсъствия, езикови познания.

А благодарение на спечеления миналата година проект, след месец и половина за Болоня, Италия, ще замине първата група ученици, които се подготвят за специалисти в областта на агроекологията, горското стопанство, както и за монтьори на селскостопанска техника и техници на електрически превозни средства.

Втората група, също от 20 ученици, е от специалността „Производство на кулинарни изделия и напитки“. В града, прочут със своите кулинарни специалитети, възпитаниците на училището ще имат възможност да изучават особеностите на средиземноморската кухня.

Практиката на учениците е до обяд. Следобед те могат да разглеждат забележителностите на града. А за всяка събота и неделя организаторите са предвидили посещения на Венеция, Монте Карло и други световноизвестни дестинации.

Проектът включва безплатни закуски, обеди и вечери, нощувки, самолетни и автобусни билети, посещения на културни програми, както и джобни пари за всеки ден. Участието в него завършва с получаване на европейски сертификати и предимства за учене и работа в европейски страни.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK