За първа седмица положителните тестове за COVID-19 показват леко задържане

Снимка: Infomreja.bg

България се нарежда на 14-о място по заболеваемост от 31 страни от Европейски съюз

“Наблюдава се трайна тенденция за повишаване на излекуваните на дневна база пациенти с COVID-19 в страната. От понеделник до днес те са 2306 души, а от четвъртък до четвъртък броят им е 4767, т. е. близо 5000 души в рамките на една седмица. Заетостта на леглата за консервативно лечение на COVID-19 на национална база е 40%, а на тези за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи, е 23%, съобщи министърът на здравеопазването на седмичния брифинг.

България се нарежда на 14-о място по заболеваемост от 31 страни от Европейски съюз, Обединеното кралство и Европейското икономическо пространство и на седмо място по смъртност.

Няма недостиг на лекарствени продукти в страната. Още вчера са пристигнали и вече са разпределени 4300 флакона Ремдесивир.

В страната има достатъчни количества нискомолекулярни хепарини. Създадена е организация, с която да се осигурят лекарства за бременните жени, които днес ще бъдат раздадени по аптеките. Лечебните заведения са напълно обезпечени с медикаменти и лични предпазни средства. подчерта проф. Ангелов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK