95 години светско училище в село Абланица

Снимки: СУ "Св. П. Хилендарски"

Един постоянен възход

Днес се навършват 95 години от създаването на светското училище в хаджидимовското село Абланица. От основаването си до днес то не е престанало да се развива и да се грижи всеотдайно за младите хора от този красив край на родината.

Влезе ли веднъж в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Абланица, човек остава впечатлен от приятната обстановка, предразполагаща към спокоен и съзидателен учебен процес. А запознае ли се с колектива, не може да не оцени неговия новаторски дух. Не случайно училището е иновативно и от опита му се учат други училища в страната. Закономерен е и фактът, че наскоро седем преподаватели от Методическото обединение по природни науки, математика и информационни технологии бяха номинирани на областно ниво в Първия национален конкурс за учители - новатори в образованието. В направление „Ръководители и ръководни екипи“ грамоти получиха директорът на училището – Мехмед Имамов, и неговият екип – д-р Калинка Гайтанинчева и Хюсеин Къдрев. 

В обръщението на ръководството по повод на днешния празник се казва: „Ние сме училище с традиции и с възможности. Нека заедно и достойно посрещнем предизвикателствата на времето! Нека името на патрона на нашето училище – Св.  Паисий Хилендарски, както и досега, да ни вдъхновява, учи и закриля!
Нека силата на знанието ни води напред и нагоре! Нека светлина да озарява пътя, по който вървим, и успехите да си множим!
Нека изградим мост между поколенията, за да вървим по-смело и уверено напред! Здраве, устрем и вдъхновение во веки веков!“

ИНФОМРЕЖА също честити празника и пожелава на колектива да продължи възходящия път на училището!

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK