Босилеград в пълна блокада

Снимка: Infomreja.bg

При евентуална поява на заболели от коронавирус в Босилеград, не е ясно къде гражданите ще бъдат изолирани и лекувани

Република Сърбия на 12-и март в 8,00 сутринта затвори 44 ГКПП-та към съседните държави, сред които и ГКПП "Олтоманци" – "Рибарци", единственият естествен изход на гражданите на Босилеград към България. От тази сутрин, от сръбската страна е изтеглен и обслужващия персонал и границата е напълно непроходима.

Пътници от Босилеград, които вчера бяха пренасочени по заобиколния път през "Калотина", тази сутрин съобщиха, че от сръбската страна нощес са били пропуснати без никакви санитарно-медицински проверки.

Това значително обезсмисля забраната, защото ако някой пътник е носител на коронавирус няма никакво значение дали ще го внесе в Сърбия през "Калотина" или "Олтоманци", при положение че и на двете ГКПП-та, поне досега, не се провежда никакъв санитарно-медицински контрол от сръбска страна, алармира председателят на КИЦ - Босилеград, Иван Николов.

Имайки предвид специфичното положение на българското население в Босилеград, както и стотиците студенти, които в момента учат в България, работещите и лекуващите се в България, блокадата на ГКПП "Олтоманци" – "Рибарци", освен застой в обществения живот, допълнително ще усложни хуманитарната ситуация в Босилеград. Не по-малко ще усложни и живота на студентите в България, които разчитат на финансова подкрепа от родителите си в Босилеград.

При евентуална поява на заболели от коронавирус в Босилеград, не е ясно къде гражданите ще бъдат изолирани и лекувани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK