Затвориха ГКПП „Олтоманци“, нашенци се връщат през „Калотина“

Снимка: Infomreja.bg

Сънародниците ни от Западните покрайнини обикалят 300 км

Въведена е временна забрана за влизане на територията на Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска народна република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани, съобщи председателят на КИЦ - Босилеград, Иван Николов.

Сръбското министерство на вътрешните работи обяви, че от 8,00 часа вчера сутринта са затворени 44 ГКПП-та към съседните страни, сред които и три към България - ГКПП Олтоманци, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Брегово.

Трафикът е пренасочен през Калотина и Връшка Чука. Неофициално, обяснението е, че на малките ГКПП няма апарати и персонал за санитарно-медицински контрол.

Босилеградчани, които са били пропуснати на ГКПП „Олтоманци“ са били предупредени, че трябва да се върнат през „Калотина“.

„Това ще доведе до усложнения за работещите и студентите от Босилеград, които ежедневно пътуват до Кюстендил и София. Получава се така, че сега те ще трябва да обикалят 300 км, за да се приберат в Босилеград“, алармира още председателят на Културно-информационния център, Иван Николов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK