В благоевградския храм "Св. Никола" започна раздаването на топла храна на нуждаещи се

Снимки: Неврокопска митрополия

Енорийският център за подпомагане към храм „Св. Николай” в благоевградския квартал „Грамада” започна раздаването на топла храна на нуждаещи се хора. Инициативата е на църковното настоятелство на храма и с благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

Всяка неделя от 11.00 ч. ще се предлага топла храна на социално затруднени хора.

На 11 декември, Неделя на св. Праотци, архим. Епифаний, протосингел на Неврокопска епархия, и енорийският свещеник Светослав Кючуков отслужиха водосвет и благословиха първата гозба, приготвена от дългогодишния готвач Йордан Мечов.

Менюто е съобразено с Рождественския пост. Инициативата е насочена към хора, които нямат възможност да си приготвят топла храна, самотни родители, болни, парично затруднени хора, многодетни семейства и всеки, който среща затруднение за прехната си.

За реализацията на благословеното начинание допринесоха партньорите от Сдружение „Ние жените”, Общински съвет по наркотични вещества, Сдружение „Св. Петка”, вестник "Топ преса" и миряни, които положиха доброволен труд и отделиха от свободното си време, за да нахранят и зарадват дошлите хора.

Църковното настоятелство се обръща към всички, които желаят да подкрепят това начинание. Всеки, който иска да се включи, може да помогне с дарения на хранителни продукти в срок на годност и с доброволчески труд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK