В Благоевград започва ремонт на улици, саниране на сгради и обновяване на паркове

снимка: infomreja.bg, архив

Саниране на обществени сгради, ремонт на улици, реставриране на фасади, газификация и облагородяване на паркове са само част от инфраструктурните проекти, по които се работи в Община Благоевград.

Избрани са изпълнителите по проект за саниране на общински училища с цел енергийна ефективност по Оперативна програма „Регионално развитие“ и предстои реализация.

Обявена е поръчката по избор на фирма-изпълнител за реновирането на зала „22 септември“, като заложената стойност на ремонтните дейности е 100 000 лева.

Изпълнители са избрани и за ремонта на улица „Радецки“ в квартал „Старо Струмско“, улица „Прогрес“ и улица „Любен Каравелов“ в квартал „Струмско“, както и улица „Иван Караджов“ в село Падеш. Ясни са изпълнителите на ремонта на пътищата между Благоевград и село Покровник, между село Зелен дол и село Българчево, село Падеш и село Лешко.

Тече и тръжната процедура по избиране на изпълнител за изграждане на детски площадки и облагородяване на парка в кв. „Еленово“, където ще бъдат изградени спортна площадка, чешма с пергола, а площта ще бъде частично озеленена.

В момента тече обжалване на търга за избор на изпълнител за корекцията на дере в село Еленово, като се очаква след края на процедурата да започнат строително монтажните дейности. Проектът има за цел предотвратяване на наводнения.

Обявена е и процедурата по избор на изпълнител за изграждането на три Центъра за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище.Те са следствие от спечелен проект на Общината по Програма „Регионално развитие" и са на обща стойност 2 079 445 лева. Тече процедурата за избор на изпълнител и по друг проект на Общината- „Ремонт и оборудване на СБАЛО св. „Мина“, който е на стойност 6 305 793 лева.

Едновременно с реализацията на тези начинания се водят и проучвания по отделни проекти, които да залегнат в капиталовата програма на Община Благоевград за 2013 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK