В Благоевград се проведе бойната вечер SFC 9, Албена Ситнилска с победа в зрелищна битка

Снимки: Мma.bg

В главната битка за втори път един срещу друг се изправиха Калоян Колев и Камен Георгиев

В Благоевград се проведе събитието SFC 9: Fast and Fury. Организаторите предложиха интересно събитие, което изобилстваше от здрави сблъсъци и изненади.

В главната битка за втори път един срещу друг се изправиха Калоян Колев и Камен Георгиев в битка от категория до 93 килограма по правилата на ММА.

Двамата си спретнаха здрава битка, в която на няколко пъти Георгиев спипа Колев с гилотина, а във втория рунд дори го държа в гилотина над 2 минути.

Колев успяваше да се измъкне, но в края на 3-тия рунд Камен му приложи нова гилотина, която изглеждаше доста сериозно, но времето свърши. Битката стигна до решение, а съдиите отсъдиха равенство.

Това е втора битка между двамата, след като през февруари Колев взе титлата на SFC, побеждавайки Георгиев в 5-рундова битка с решение.

В подглавната среща Александър Цонев и Лазар Тодев се изправиха един срещу друг в категория до 120 килограма по правилата на ММА. Тодев се представи много добре в 1-вия рунд и видимо се забавляваше в клетката. Той показа атрактивен стил и не спираше да пляска с ръце и да забавлява феновете с жестове.

Тодев успя да отвори аркада на Цонев в този рунд, в който Александър залагаше на контра и изчакваше удобен момент за точното попадениe. В началото на 2-рия рунд започна обилно да тече кръв от аркадата на Цонев и рефера спря срещата, за да го прегледа лекар, който прецени, че той няма да може да продължи и спря битката. Цонев изяви желание да продължи, но не му беше позволено и така Тодев спечели с ТКО във втория рунд.

В битка от главната карта видяхме абсолютна доминация от многократната шампионка по таекуон-до и кикбокс Албена Ситнилска, която сподели клетката с италианката Антонела Дзидзи и победи с единодушно решение.

Ето ги и останалите резултати от вечерта:

 • Калоян Колев срещу Камен Георгиев в категория до 93 килограма по правилата на ММА. Двамата си спретнаха здрава битка, в която Камен приложи гилотина няколко пъти, но Колев успяваше да се измъкне. Срещата им отново стигна до решение, което беше равенство.
 • Лазар Тодев срещу Александър Цонев в категория до 120 килограма по правилата на ММА. Тодев се представи атрактивно в срещата и успя да отвори аркада на Цонев. Във втория рунд лекар трябваше да провери аркадата и прецени, че битката трябва да бъде спряна, въпреки че Цонев искаше да продължи. Така Тодев победи с ТКО във втория рунд.
 • Георги Ваклинов срещу Зарко Светоглавич в категория до 120 килограма по правилата на ММА. Още в началото на срещата Ваклинов вкара тежък удар и прати своя опонент в нокдаун. Георги потърси приключване, но на земята Светоглавич установи контрол и започна да вкарва граунд енд паунд, което принуди рефера да спре срещата и да отсъди победа с ТКО за Светоглавич.
 • Драгомир Кацаров срещу Илия Илиев в категория до 77 килограма по правилата на К-1. И двамата се раздадоха в клетката и имаха своите моменти, но Кацаров беше с една идея по-активен и имаше повече кардио. Битката стигна до решение, което беше единодушно в негова полза.
 • Албена Ситнилска срещу Антонела Дзидзи в категория до 58 килограма по правилата на К-1. Тотална доминация от Ситнилска след 3 рунда и победа с единодушно решение.
 • Пламен Бъчваров срещу Емил Незиров в категория до 67 килограма по правилата на ММА. Двамата бойци си спретнаха изключително здрава битка, в която показаха сърце и издръжливост. Срещата им стигна до решение, което беше в полза на Бъчваров.
 • Даниел Парасков срещу Горан Весков в категория до 62 килограма по правилата на ММА. Още в началото на срещата Парасков успя да пренесе битката на земя, където Весков се възползва и му вкара граунд енд паунд, което принуди рефера да спре срещата и да отсъди победа с ТКО за Весков в 1-вия рунд.

Подгряващи срещи:

 • Мартин Тодоров срещу Даниел Гецов в категория до 71 килограма по правилата на К-1. Гецов се представи на много високо ниво в тази среща и успя да свали в нокдаун няколко пъти своя опонент. Той показа много атрактивна игра и спечели с технически нокаут във втория рунд.
 • Пламен Петров срещу Александър Станкович в категория до 86 килограма по правилата на К-1. Двамата си спретнаха здрава битка, която стигна до решение, което първоначално беше равенство, но след това беше поправено на победа за Станкович.
 • Егор Гуляев срещу Йордан Валентинов в категория до 65 килограма по правилата на К-1. И тази среща продължи кратко, след като Валентинов успя да свали със силен удар Гуляев 30 секунди след началото на срещата и го победи с технически нокаут.
 • Денис Лилов срещу Атанас Найденов в категория до 60 кг. по правилата на К-1. Битката продължи по-малко от 20 секунди и беше обявена за несъстояла се след непозволен удар с коляно. /ММА.БГ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd