В Благоевград раздаваха сливи за смет

снимки: infomreja.bg

Ентусиазирани благоевградчани днес показаха как би изглеждала приказката „Сливи за смет”.

Около трийсетина ученици, студенти и възрастни се включиха в почистването на алеите покрай река Бистрица в областния център. Така те отбелязаха началото на Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Близо 50 чувала с разделно събрани отпадъци натрупаха на камара участниците в почистването. По-изобретателните пък измайсториха от сметта истинско чучело.

По традиция бизнесдамата Здравка Чимева раздаде сливи и бонбони срещу събраната смет и така напомни на всички благоевградчани мъдростта на приказката „Сливи за смет”.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

аз14:31 - 18.11.2012
За една слива много смет ще събера...
Валя Кунгалова16:42 - 17.11.2012
Акцията е част от работата по проект „Наслади се на уникалната природа-Велотуризма в помощ на природата” (SUN). Проектът се осъществява съвместно с Бизнес информационна агенция и Консултантски Център - Сандански, Агенцията за европейска интеграция - клон Кюстендил, и Сдружение „Движение Ние-жените” - Благоевград, с водещ партньор Сдружение „Център за развитие на селските райони Bujrum”, Куманово, Македония. Основен фокус на проекта е да се подобри качеството на живот в трансграничния регион на България и Македония чрез създаване на възможности за спорт, отдих и туризъм и устойчиво управление на опазването на околната среда. Проектът се основава на положителните страни на трансграничния регион, богат на много уникални природни маршрути за велосипеди и развитие на алтернативен туризъм. Проектът ще проучи възможностите за велотуризъм и ще състави обща стратегия за сътрудничество в областта на опазването на околната среда в трансграничния регион. Стратегията ще развие и трансгранични мрежи за разработване на съвместни туристически продукти за целите на конкретни икономически ползи за местните хора чрез увеличаване на потока на посетителите.
невена16:20 - 17.11.2012
ееееее мн сте зле в тоя Благоевград - вземетейте пример от община Сатовча
БГ14:41 - 17.11.2012
Браво !

FACEBOOK