В Благоевград прожектират безплатно филм за лекаря светец, който не е имал нито една неуспешна операция

Обложка на диска на филма "Светителят хирург"

Филмът "Светителят хирург" бе сред отличените в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“

Филмът "Светителят хирург", който бе един от отличените в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ на Общинския съвет по наркотичните вещества  - Благоевград, ще бъде излъчен безплатно за гражданите на 19 септември (четвъртък) от 18.30 часа в Зала "Яворов" в града.

Инициативата е на Община Благоевград и Общинския съвет по наркотичните вещества. Неслучайно е планирано филмът да бъде излъчен в града в началото на учебната година, за да бъде гледан и от учениците и техните родители, сподели председателят на ОбСНВ, д-р Теменужка Любенова.

Важно е този филм да бъде видян от нашите съграждани - деца, родители, духовници, лекари, за да попием всички ние от житейския опит и професионална ангажираност на този велик лекар и архиерей, който така безкористно се е грижил за своите пациенти, дори се е молел и за тяхното излекуване. Децата трябва да гледат филма "Светителят хирург", който ще е ценен за тях, за да имат още от ранната си възраст един светъл пример, каза д-р Любенова.

Автор на филма "Светителят хирург" е журналистът Ангел Бончев, познат ни като водещ на новините на Тв Европа през последните 15 години. Св. Лука винаги започвал операция с молитва и правел кръстен знак на пациента.

Във филма са представени негови близки, роднини, но и пациенти, които е излекувал с медицинските си умения и Божията сила, някои от които е спасил от сигурна смърт.

 

Журналистът Ангел Бончев с патриарх Неофит
Свети Лука

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK