В Благоевград представят първата антология на българския хорър „До ада и назад“

снимки: Спасимир Тренчев

Първата българска антология на ужасите "До ада и назад" ще бъде представена тази вечер в Червената зала на Американския университет в България.

Сборникът съдържа 31 диаболични истории, излезли изпод перото както на утвърдени имена в жанра, така и на многообещаващи млади таланти. Сред 23-мата автори се нареждат майстори като Адриан Лазаровски – преводач на Стивън Кинг, Ивайло Иванов – един от най-награждаваните съвременни български писатели, Александър Драганов – председател на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър и други.

Един от завладяващите разкази в сборника - "Дама Пика", е на благоевградския автор Спасимир Тренчев. Той е преподавател в ПМГ  „Акад.Сергей Корольов”, председател е на Клуба на фантастичното „Гранични реалности” в Благоевград, автор е на трилърите „Апартаментът” и „ Тъмен тласък”.

Корицата на антологията „До ада и назад”, както и стилните черно-бели илюстрации вътре в нея, са дело на художника Петър Станимиров, познат още от първите български корици на Стивън Кинг и Дийн Кунц.

Сборникът ще бъде представен от Красимира Кацарска, а публиката в Червената зала на Американския университет днес от 19:00 часа ще има възможност да се  срещне и с двама от авторите – Спасимир Тренчев и Донко Найденов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK