В Благоевград представят книгата „Македонският въпрос 1944 -1989“ на доц. Стоян Германов

снимка: infomreja.bg, архив

Македонски научен институт – София и Регионален исторически музей – Благоевград организират представяне на книгата „Македонският въпрос 1944 – 1989” на доц. д-р Стоян Германов, което ще бъде утре от 17 часа в конферентната зала на благоевградския музей.

Книгата „Македонският въпрос 1944 – 1989” е плод на продължителна изследователска работа в Централния държавен архив, Архивът на Министерство но външните работи, НБКМ „Св.Св. Кирил и Методий”, Държавен архив – Благоевград, Регионален исторически музей – Благоевград. За съображенията да напише книгата авторът доц. д-р Германов посочва  в предговора, че се захваща с написването на книгата  „с надеждата да се представят и разберат съдбоносни проблеми от новата българска история на един район /Благоевградски окръг/ и отражението им към цялата нация и държава.”

Книгата ще бъде представена от акад. Георги Марков и проф. д.и.н. Трендафил Митев.

Доц. д-р Стоян Германов е потомък на бежанци от Охрид. Завършил е гимназия в Петрич и история в СУ „Св.Климент Охридски”. Научните му интереси са свързани с българското национално-освободително движение след Берлинския конгрес, политиката на великите сили по македонския въпрос и др. Специализирал е в Лондон, Москва и Петербург. Автор е на повече от 70 студии, статии, рецензии и две монографии. От 1991 г. е сътрудник и научен секретар на възстановения Македонски научен институт – София.

 

КОМЕНТАРИ

Българин от Македония11:50 - 28.03.2012
Пожелавам успешен старт на книгата,в което не се съмнявам. Как може да си я купим ?
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK