Благоевградска професионална гимназия разширява базата си с триетажна сграда за 1,4 млн. лв.

Снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът на Благоевградска професионална гимназия, Антон Драгоев, направиха първа копка на триетажна постройка.

Това е поредният проект, който Община Благоевград реализира по ОП „Региони в растеж 2014- 2020“. Стойността му е около 1 400 000 лв.

"Това е надграждане на постигнатото до този момент - санирахме сградата, покривът е нов, като в самия проект е включено и газифициране на сградата, с което целим да осигурим комфортни условия и за учители, и за ученици. Вярвам, че професионалното обучение ще възвърне своите позициите. От личен опит мога да кажа, като ръководител, че ние търсим най-много хора с техническо образование и така е навсякъде“, каза градоначалникът при откриването.

Той припомни, че проектът се изпълнява по приоритетна Ос 3, а по Ос 1 предстои изпълнението на дейности по Трето основно училище „Димитър Талев“, Пето СУ „Георги Измирлиев“, в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ започва изграждане на физкултурен салон.

„Община Благоевград стъпка по стъпка върви към подобряване на образователната инфраструктура“, допълни Атанас Камбитов и пожела на изпълнителите да се справят в срок, а на учениците - една успешна година.

С реализирането на проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия“ учениците ще имат достъп до модернизирана материална база със специализирани кабинети, лаборатории, изцяло оборудван физкултурен салон.

Работилницата по „Автомобилна мехатроника“ ще бъде оборудвана с професионални машини и диагностични уреди, които са от изключителна необходимост за практическата подготовка на гимназистите и реализацията им на пазара на труда. 

В общинската инвестиционна програма за следващата година ще бъде заложено обновяване на спортната площадка в учебното заведение.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK