В Гоце Делчев беше представена творба за психологическото насилие над жени

Снимка: Infomreja.bg

„Часовниковата кула“ от психотерапевта Силвия Димитрова

Всички места в читалнята на библиотеката към НЧ „Просвета – 1865“ в Гоце Делчев са заети. Интересът към представянето на книгата „Часовниковата кула“ от Силвия Димитрова е голям. Явно проблематиката – физическото и психологическото насилие над  жени,  провокира интереса на много читатели.

Най-напред за авторката и нейния „почти роман“ говори психологът Валентин Атанасов. С непринуден тон той представя книгата – първа от поредицата „Продухване на комините“.

Занимателно е и изложението на писателката Силвия Димитрова - председател на Сдружение „Знание, успех, промяна“ – град Дупница, което има клон  в Благоевград. Сдружението работи с пострадали от домашно насилие и извършители на такова насилие.

В книгата си психотерапевтът описва предимно психологическото насилие. От 15 години Силвия Димитрова  работи с хора, преживели домашно насилие, и техните съдби силно я вълнуват. В творбата си тя разкрива не само насилието над жени, но и трудния път на терапията на жертвата.

Романът „Часовниковата кула“ е характеризиран и като четиво за автотерапия. Той показва как можем да излезем от насилието.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK