Министър Кралев откри обучение „Бъдеще в Европа- Какво предстои?“ в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов откриха обучение на тема „Бъдеще в Европа- Какво предстои?“. Инициативата се проведе в зала „22 септември“ в Благоевград, като на форума бяха обсъдени ползите и предизвикателствата пред България  по повод председателството на  Съвета на Европейския съюз.

В свое приветствие министър Красен Кралев потвърди, че е избрал Благоевград за това обучение, защото Благоевград е един от най-младите градове в България.

Модулите на обучението бяха представени от Виктория Славкова, бъдещ ръководител на РГ „Спорт“ – подробности за приоритетите на Българското председателство в сектор „Спорт“; събития в България,   Веселина Георгиева, бъдещ секретар на РГ „Младеж“ – подробности за приоритетите на Българското председателство в сектор „Младеж“; събития в България. Водещ на срещата бе Ралица Мутафчиева. По време на обучението, бе засегната още и темата, свързана с добрите практики и възможностите за реализация чрез програма „Еразъм + Спорт“.

 В края на обучението се проведе дискусия за обсъждане на приоритетите в сферата на младежта и спорта за Българското председателство на Съвета на ЕС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK