В Благоевград наградиха 11 младежи, обиколили България с велосипеди

Снимка: Infomreja.bg

Наградиха 11-те младежи, които се включиха в "Обиколка на България с велосипед". Ентусиастите изминаха цели 2 242 километра за 17 дни.  

Церемонията бе този следобед в градинката пред териториалното поделение на "Български пощи" в Благоевград. Екипи за велосипедисти с логото на дружеството и марки с персонализирани винетки им връчи изпълнителният директор на „Български пощи“ ЕАД Диян Дънешки. 

Дънешки пък получи от велосипедистите обща снимка с автографи за спомен.

Инициативата "Обиколката на България" е на 16-годишния Цветан Иванов от Бобов дол, който е ученик в Дупница. Всичко започнало от социалните мрежи, където момчето бързо набрало подкрепа. 

Стартът бе даден на 13 юли в София, откъдето групата потегли към Монтана. След това велосипедистите преминаха през Видин, Оряхово, Свищов, Русе, Силистра, Дуранкулак, Варна, Бургас, Царево, Елхово, Ивайловград, Златоград, Широка лъка, Гоце Делчев, Сандански, Дупница, Сапарева баня и Паничище, а финалът бе в Благоевград. 

По време на 17-дневния маршрут на колоездачите "Български пощи" ЕАД организира подкрепителни пунктове в пощенски станции с раздаване на безалкохолни напитки, шоколади, а при необходимост - и вътрешни резервни гуми. 

"Целта бе да се съберем най-издръжливите и смели български колоездачи, да опознаем още по-добре родината си, да сбъднем мечтите си, да видим как живеят хората в различните части на България, да се заредим емоционално и да подпомогнем в развитието на колоезденето в България, защото това е спорт, който ти дава пълна свобода, свобода, която някой друг спорт не може да ти предостави. И да се приберем живи, здрави и по-добри!", споделя инициаторът Цветан Иванов. 

Колоездачната обиколка има и друга мисия - да насочи вниманието на обществеността към проблемите на велосипедистите. 

В интернет вече има и петиция за въвеждане на законово минимално странично разстояние при изпреварване на велосипедист от метър и половина на път извън населено място и един метър във всички останали случаи. Тя е изпратена до министър-председателя Бойко Борисов и събира все повече поддръжници в интернет.

 

Инициаторът на "Обиколката на България с велосипед" - Цветан Иванов, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK