В Берковица: Откраднаха каса със 7 000 евро и 30 г злато, водач влезе с колата си в сградата на бензиностанция

Снимка: Infomreja.bg, архив

И двата случая са станали в неделя

Метална каса, съдържаща сумата от 7 000 евро и около 30 грама златни накити, е открадната от частен дом в Берковица.

Кражбата е извършена между 19,30 и 23,50 ч. в неделя. В къщата, собственост на 29-годишен местен жител, е проникнато чрез взломяване на прозорец с техническо средство.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Същия ден в 23,24 ч. в Районното управление в Берковица е получен сигнал от управителя на бензиностанция в града, който съобщил, че лек автомобил е преминал покрай колонките за зареждане на гориво и е влязъл в сградата на бензиностанцията, като е счупил два стъклопакета и част от бар плот.

Нанесените щети са на стойност от около 5000 лева. Местопроизшествието е посетено от дежурен пътен контрол и дежурна оперативна група на РУ-Берковица, които установили, че причинилият щетите водач е 20-годишен местен жител, който управлявал лекия си автомобил "Мазда 323 Ф" с монтанска регистрация.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Задържан е за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK