В Белица християни и мюсюлмани отбелязаха Рамзан Байрам

Снимки: НЧ "Георги Тодоров-1885" - Белица

С увеселителни хора и богата празнична трапеза, подготвена от мюсюлманите в община Белица, премина първият от трите празнични дни за мюсюлманите Рамазан Байрам. Хората се чувстваха истински щастливи и емоционално въодушевени, че имаха възможността да почерпят всички хора в Белица и гостите на града от разнообразните си байрамски кулинарни изделия, за които се бяха потрудили да приготвят в рамките на два дни. 

В словото си кметът на община Белица Радослав Ревански, сподели: „Скъпи братя християни и мюсюлмани, днес ние отново доказахме, че празниците ни учат на мъдрост, обич и толерантност. Правят ни още по-отговорни и по-добронамерени едни към други. Чувствам се горд и щастлив, че виждам толкова много хора и от двете религиозни общности в общината, събрани в общинския център Белица. Днес още веднъж доказваме, че ние не живеем един до друг, а живеем заедно и общите ни празници ни сплотяват.

Независимо от коя религия сме, ние имаме нужда от празниците на духа. Нека да съхраним духа на разбирателството, запазвайки дълбоките морални устои, милосърдието и човешките добродетели. Днес е и ден на прошка. Аз не съм горделив човек и в този момент свеждам глава пред всички вас и ви моля, ако по някакъв начин съм обидил някого, да ми бъде простено. Честит празник!". 

Богата културна програма, тъпани и зурни огласяха  центъра на китното градче повече от четири часа.

Ето какво още пожела по случай Рамазан Байрам кметът на Белица Радослав Ревански:

"Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай големия празник Рамазан Байрам!

Нека да съхраним духа на разбирателството, запазвайки дълбоките морални устои на вярата, както и вярата в човещината и търпението, в милосърдието и вечните човешки добродетели!

От сърце желая много здраве, щастие, късмет и благоденствие на всички мюсюлмани от нашата община, на техните семейства и приятели, които почитат и празнуват свещения празник Рамазан  Байрам!".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK