Митрополит Серафим откри новата учебна година по вероучение в Банско

Снимки: Община Банско

Всички получиха благословия и Евангелие в преразказ за деца

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, откри новата учебна година по вероучение в Банско.

Близо 200 деца от Банско и 60 от Добринище са избрали религията за допълнителен предмет в училище. Техен преподавател е Марияна Думанова, а Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим с радост прие поканата да благослови децата и да им пожелае успех, много здраве и желание за нови знания.

Иконом Георги Касапинов, който е инициатор на идеята това учение да е широко разпространено и развивано в Банско, се помоли заедно с митрополит Серафим и останалите висши духовници, Бог да отвори умовете на учениците, за да възприемат силата на Неговия свят закон и чрез вярата, с успех да изучават добрите и полезни науки.

„Мили деца, почитайте, уважавайте и обичайте вашите учители, защото те ви дават най-ценното в живота - знанието. А на вас скъпи учите¬ли, Господ Исус Христос да Ви дарява мъдрост и търпение, и нека светлината на любовта да огрява сърцата на Вас, и на всички ученици, за да имаме безсмъртна надежда и по-голям успех в утрешните дни".

Всички получиха благословия и Евангелие в преразказ за деца – учебник, който да бъде превърнат в настолна книга и да ги води мъдро по пътя им.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK