С полагане на цветя и среща с избиратели започна предизборната кампания на „БСП за България“ в Банско

Снимки: БСП

Владимир Баряков: Ако всички носим в себе си поне частица от Вапцаровата вяра, истината ще възтържествува

С полагане на цветя на паметниците на Никола Вапцаров и Паисий Хилендарски започна предизборната среща на кандидати за народни представители от „БСП за България“ в 1 МИР Благоевград с жители на град Банско.

На срещата присъстваха водачът на листата на социалистите в пиринско проф. Георги Михайлов, кандидатите за народни представители от Банско Димитър Юнчов и Владимир Баряков, и от Разлог - Пламен Ботев.

„Ако всички носим в себе си поне частица от Вапцаровата вяра, бъдете убедени, че истината ще възтържествува. Да си пожелаем успех на 11 юли за нашето бъдеще, за бъдещето на нашите деца, за бъдещето на България“, с тези силни думи кандидатът за народен представител Владимир Баряков даде начало на срещата.

„Аз винаги се вълнувам в Банско, защото това е родният край на моите деди“, призна проф. Георги Михайлов – водач на листата на „БСП за България“ в област Благоевград. „На нашия парламент пише, че съединението прави силата, но май в България силата прави съединението. В този край на страната ни много добре знаем какво е сила, какво е съединение, как се губи съединението и какво следва от това“, каза още проф. Михайлов.

Той бе категоричен, че всички имаме една изключително сериозна задача в момента и това са парламентарните избори. Историята познава много партии, които са се появявали и са изчезвали на българския небосклон, но има само една партия, която е с над 100 годишна история, преживявала е всякакви трудности и винаги е била фактор в българската политика – това е БСП.

„Данните, които имаме за развитие на промишлеността в Благоевградски регион през последните години са повече от лоши. Същото се отнася и за селското стопанство. Затова е необходимо да положим специални усилия в тази посока“, каза още проф. Михайлов и допълни, че ако се обърнем към особеностите на този хубав край, то неизменно ще стигнем до дървообработването.

„Ние сме на челно място по запаси от дървесина, но за съжаление огромната част от нея заминава за чужбина. В Банско имаше училище по дърводобив, но то вече е в историята, в Благоевград имаше 4 професионални училища, но и те вече са унищожени“, коментира проф. Михайлов.  

Според Димитър Юнчов, кандидат за народен представител от Банско в листата на „БСП за България“, всички трябва да дадат гласа си на предстоящите парламентарни избори на 11 юли. „Това е нужно ако искаме нещата в страната ни да се променят и градът ни да се промени. Нека да не се страхуваме, да превъзмогнем личните си интереси, да застанем заедно зад лявата идея“, призова още Димитър Юнчов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK