Ученици от ПМГ в Гоце Делчев сред най-добрите в състезание на АУБ

Снимки: ПМГ

От 16. до 18. февруари Илияна Москова, Марина Цуцуманова и Петко Милчев – ученици от XI клас от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев - взеха участие във второто издание на състезанието „AUBG MultiTalent Quest”.

Състезанието се организира от Американския университет в България и е отворено за всички единадесетокласници от България и съседните държави, които искат и могат да покажат своите умения и знания в различни области на английски език.

В първия кръг учениците от гоцеделчевската гимназия направиха собствено видео, в което представиха себе си – своето хоби, своите таланти и амбиции.

Друга задача към тях е да направят тест по математика и английски език. Учениците успешно преминаха първия кръг и бяха поканени за участие на втори в кампуса на Американския университет в Благоевград.

Във втория кръг на състезанието за млади таланти участниците (общо 64) премериха сили в различни дисциплини – дебатиране, решаване на социални проблеми и решаване на задачи по математика. Те имаха възможността да избират между това да покажат своя артистичен или спортен талант.

Възпитаникът на ПМГ „Яне Сандански“, Петко Милчев от XI клас, извоюва първо място сред всички участници в спортната дисциплина.

Единадесетокласничките Илияна Москова и Марина Цуцуманова представиха училището по забележителен начин, демонстрирайки своите знания, таланти и комуникативни умения по английски език.

Наградният фонд за всички победители е 20 000 лв., като той включва лаптопи, таблети, обучения и ваучери.

Мариела Коджебашева, ученичка в XII клас и миналогодишна участничка в „AUBG MultiTalent Quest”, бе поканена за жури и помощник-организатор на състезанието.

„Нашите ученици показаха, че имат широка обща култура, развито логическо мислене, както и таланти в множество академични, креативни и спортни дисциплини. Те владеят английския език на едно много високо ниво, което им дава поле за развитие в най-различни области“ – коментира Мариела Коджебашева.

Специален гост на състезанието бе президента Росен Плевнелиев – дългогодишен приятел и от тази година специален посланик на Американския университет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK