В Балдево се оплакаха на Верхад Ислямов, че досега селото им е било забравено

Верхад Ислямов на среща в село Балдево, снимка: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград

Ремонт на резервоара за питейна вода и подмяна на водопроводната мрежа поискаха жителите на село Балдево от кандидата за кмет на ПП ГЕРБ за община Гърмен Верхад Ислямов.

Преди повече от 10 години резервоарът за питейна вода, нужен на селото, бил изпълнен некачествено, след което бил напълно изоставен и занемарен. Сега е негоден за ползване. Това създава проблем и селото периодично остава без вода. Ситуацията се усложнява, тъй като ВиК мрежата е остаряла, уточниха на срещата хората от Балдево.

Те са категорични, че безводието пречи на туризма, който е единствената алтернатива за развитие на селото. 

”Туризмът наистина е възможност животът ни да стане по-добър, да не зависим единствено от тютюннопроизводството. Според специалисти нашата община е втора след Банско в Местенското корито по потенциал за развитие на туризъм. Имаме огромен неразработен потенциал от исторически места и обекти, които недооценяваме като възможност за създаване на устойчив туризъм. Това, което е правено досега е ставало стихийно, случайно, по инерция и без ясна стратегия, което според мен няма да доведе до трайни ползи за общината. Затова един от приоритетите в програмата ми е свързан с разработването на стратегия за развитие на културен и исторически туризъм”, каза кандидатк-кметът от ГЕРБ Верхад Ислямов.

Той бе категоричен, че ако бъде избран за кмет на общината първият проблем, с който ще се заеме е ремонт на резервоара за питейна вода.

Жителите на Бълдево споделиха, че църквата им е в окаяно състояние и също поискаха помощ от кандидат-кмета на ГЕРБ за реконструкция на храма.

Хората бяха категорични, че по време на управлението на община Гърмен от Ахмед Башев селото им е било забравено и изолирано, а средствата, осигурявани в бюджета за благоустрояване - нищожни.

„Искаме промяна, искаме по-добро управление и с кандидата на ГЕРБ Верхад Ислямов можем да го постигнем”, бе общото мнение на хората, присъствали на срещата.

 

КОМЕНТАРИ

някой02:26 - 12.01.2014
А бе в това село само турци ли има? .. че само турски имена кандидатстват за кметове?
Бойко Борисов11:07 - 20.09.2013
Верхад , изглеждащ честен човек но с тия двамата от ляво трупаш само негативи.УСПЕХ!!!
haha00:56 - 20.09.2013
твоита да не би да е по хубава,кои знае каква "муза"само пишеш по вестниците
БАЛДЕВО22:59 - 19.09.2013
ФИЗИОНОМИЯТА НА ИСЛЯМОВ Е ЛЪЖЛИВА.

FACEBOOK