В Балдево подменят водопровода на централната улица, инвестиции за над 300 000 лв. влага Община Гърмен в Дебрен

Ремонтни дейности в Балдево, снимки: Личен архив

По проект на ВИК-Гоце Делчев в гърменското село Балдево започна вчера цялостната подмяна на водопровода на централната улица в селото и съответните разклонения, съобщи за ИНФОМРЕЖА кметът Илиана Гюрнева.

Проектът е перспективен и предвижда цялостна подмяна на старите етернитови тръби с RVC тръби с по голям цолаж от досегашния. 

Както е известно, с течение на годините етернитовите тръби, които се ползват за довеждащи на питейна вода, излизат от употреба и се заменят в цялата страна с безопасни за здравето на хората пластмасови. 

Миналата година за подмяна на водопровод от близо 200 метра в село Балдево Община Гърмен отдели около 30 000 лева бюджетен ресурс от инвестиционната си програма. 

За тази година заделените бюджетни пари за селото са над 20 000 лева. Със средствата ще бъде извършен по желание на местните жители цялостен ремонт на опасен мост в селото, който преди години се срутил и човешки живот, сподели кметът Илиана Гюрнева. 

В населените места в цялата община Гърмен текат ремонтни дейности, заложени за финансиране в бюджет 2017. 

"Всичко предвидено в бюджет 2017 за село Дебрен е изпълнено", се похвалиха и общински съветници от Дебрен.

Инвестициите са за над 300 000 лева, а изпълнението на фирмата изпълнител - "А-Строй" е перфектно, коментират доволни жителите на селото, които споделиха, че не са очаквали толкова качествено изпълнение на строителните дейности.

Според инвестиционната програма и осигурените от бюджет 2017 пари е направено уширение на моста в началото на селото, с красива ограда и чешма, ограда на местното училище, кът за отдих с красива чешма и осветление, водопровод и канализация на улици в селото и други. 

Всяка година в бюджета си Община Гърмен заделя средства за всяко населено място за изпълнение на инвестиционната си програма, която се приема от Общинския съвет след обсъждане на селски събрания за належащи ремонтни дейности.

До края на годината всички средства, заделени в бюджет 2017, ще бъдат разходвани по предназначение, коментират кметове и общински съветници от селата в община Гърмен, които признават, че следят стриктно както изпълнението, така и разходването на общинските пари. 

 

Водопровод и канализация в Дебрен
Дебрен
Инж. Любен Сарандев - шеф на ВиК-Гоце Делчев, и отговорник ВИК-Гърмен, Кирил Грозданов в Балдево
Ограда на училището в Дебрен
Разширение на моста в Дебрен
Кът за отдих с красива чешма и осветление в Дебрен

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK