В Баланово забраниха продажбата на алкохол за общински служители

Снимка: Забелязано в Дупница

В единствената селска кръчма в дупнишкото село Баланово забраниха продажбата на алкохол на длъжностни лица - кмет или кметски наместник. За целта има разлепени бележки почти из цялото село, като при нарушаване на забраната собственикът на заведението – Иван Кьосев, се е заканил да прекрати договорните отношения с наемателите. Никой от Баланово не може да си обясни защо се забранява продажбата на алкохол за длъжности лица, но се радват че все пак някой е помислил за трезвото изпълняване на служебните изпълнения на държавните служители.

По думите на кмета на селото Явор Митов забрана е абсурдна и не е правилна. „Как може подобно нещо, те хората ни се смеят. Аз лично никога не съм влизал в кръчмата, до която в съседство има хранителен магазин. Забрана е провокирана от преди две седмици, когато управникът на съседното село Палатово пийнал повечко и се скарали с една от компаниите в заведението, после чупили маси. Аз обаче нямам нищо общо с това и категорично казвам, че мой крак там не е стъпвал“, каза пред ИНФОМРЕЖА Явор Митов.

Той обясни още, че някога обектът бил собственост на Наркооп, а след което бил закупен от бизнесмена Иван Кьосев. Сега го отдавал под наем на местен жител от селото.

През 2014 година кметът на Баланово Явор Митов беше спипан да шофира автомобила си с рекордните 4,66 промила алкохол, за което ИНФОМРЕЖА писа. Тогава пред униформените Митов беше заявил, че без да иска е объркал минералната вода с ракията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK