В Германия арестуваха убиеца на Виктория Маринова

Виктория Маринова

Извършителят на убийството на журналистката Виктория Маринова е задържан късно снощи в Германия, предаде БНР. Мъжът е криминално проявен и е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти.

Установено е, че той е заминал за Германия в неделя със свой приятел, след като извършил престъплението у нас. В Германия живее и майката на извършителя. Той не работи в чужбина, каквито информации се появиха по-рано.

Извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Хора в Русе твърдят, че знаят кой е задържаният. Разказват, че в квартала им – „Селеметя”, целият ден е имало полиция. Задържаният е роден през 1997 година. В полицията в Русе са задържани и съпругата му, и леля му.

Мотивите за престъплението - най-вероятно става дума за моментна проява на агресия. Извършителят е познат на властите у нас с подобни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България от властите в Германия.

Базираната в САЩ организация за защита на свободата на словото призова за пълноценно и бързо разследване на убийството на българската телевизионна журналистка Виктория Маринова. В разпространено изявление на групата "ПЕН Америка" се казва, че това "ужасяващо изнасилване и убийство изисква незабавно, щателно и независимо разследване".

Организацията подчертава, че ако се появят доказателства, че е убита заради работата си като разследващ журналист, тя ще бъде поредният европейски журналист, "убит в стремежа си да хвърли светлина върху корупцията".

Тази сутрин от 9. часа премиерът Бойко Борисов заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов ще направят изявления за медиите в Министерския съвет. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK