РС – Дупница, потвърди за пореден път постоянния арест на рецидивист

Снимка: Infomreja.bg

39-годишният мъж е привлечен като обвиняем за кражби, в условията на опасен рецидив

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев остави без уважение искането на Данчо Е. за изменение на мярката му за неотклонение ,,Задържане под стража”, в по- лека – „Домашен арест“. 39-годишният мъж е привлечен като обвиняем за кражби, в условията на опасен рецидив. Той е в ареста от 24.01.2020 година, след определение на РС – Дупница, потвърдено от Окръжен съд – Кюстендил. Обвиняемият иска за втори път по- лека мярка, след като съдът не уважи жалбата му в началото на месец май.

По отношение на Данчо Е. се води досъдебно производство за кражба от автомобил, който е бил паркиран на ул. „Мальовица“ в Дупница, на 21 срещу 22 декември 2019 г. Откраднати са дизелово гориво, инструменти и документи, на обща стойност 261, 15 лв. Той е привлечен като обвиняем и за кражби, извършени на 19.01.2020 г., в селата Крайници и Яхиново, на Община Дупница, като те са повод за задържането му на 24 януари.

Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев счете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Данчо Е. е трайно безработен, с много нисък социално-икономически статус и многократно осъждан за престъпления против собствеността.

Според съдът е налице реална опасност, при отмяна или замяна на наложената му мярка с по-лека, същият да извърши ново престъпление, за да си осигури парични средства за препитание. Налице е и реална опасност същият да е сериозно мотивиран да се укрие в хода на настоящото наказателно преследване, тъй като му е повдигнато обвинение със сериозно по размер наказание лишаване от свобода, което в случай на евентуално негово бъдещо осъждане задължително следва да бъде изтърпяно ефективно и то при първоначален строг режим.

Определението на РС – Дупница, за потвърдената мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Данчо Е. може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK