В Александруполис задържаха джихадисти с 240 000 хиляди патрона и оръжия

Снимка: Infomreja.bg, архив

Гръцката полиция е на крак след като в събота задържаха в Александруполис трима души, заподозрени във връзки с ислямската държава, съобщава Newsbg.eu. 

Става дума за трима британци с иракски произход, на възраст 39, 28 и 22 години. Двамата са арестувани в следобедните часове след обиск на караваната, в която пребивавали в района в близост до жп гарата и 39-годишната жена е била арестуван в близост до митницата.

От караваната от 28-годишен и 22-годишен са иззети 18 пушки и 40 000 патрона 22 мм, като според показанията на  двамата мъже те са се опитали да преминат в Турция. От кемпера на 39-годишната жена са конфискувани 200 000 патрона, четири пушки и 8 диоптъра.

Според информация, и тримата са твърди фанатизирани ислямисти, но никой от тях не е бил записан в база данни като джихадист.

Единият от тримата заподозрени е в Гърция от началото на февруари, а другите са пристигнали в региона в петък. Предвид сериозността на случая в региона са пристигнали бригади от отдела за  борбата с тероризма и  Националната разузнавателна служба, за да си сътрудничат по този въпрос с Интерпол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK