Катастрофи заради висока скорост пратиха в болница четирима ранени през почивните дни в Пиринско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Четири катастрофи с основна причина висока и несъобразена скорост пратиха куп пострадали с фрактури и други тежки травми в болница. Джигитите продължават да настъпват педала на газта в превозните си средства, без да мислят за последствията, съобщават от МВР.

В петък около 12:33 часа на ул. “Екз. Йосиф“ в Разлог лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 20-годишния А. Б. от разложкото село Бачево, движейки се с висока и несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой навлязал в лентата за насрещно движение и блъснал лек автомобил „Форд Фиеста“ с 54-годишен водач от Разлог.

С фрактура на ребро и разкъсно-контузна рана в областта на главата е пострадал водачът на форда - 54-годишен мъж, който е настанен за наблюдение в МБАЛ-Разлог.

Пробите с техническо средство за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. 20-годишният А. Б. от Бачево, в качеството му на причинител на тежкото пътно-транспортно произшествие, е задържан със заповед до 24 часа.

Също в петък, около 15:00 часа, на ул. “Чавдар“ в Белица, неправоспособен 28-годишен водач от село Бунцево, управлявайки мотоциклет „Ямаха“, нерегистриран по надлежния ред и движейки се с висока и несъобразена с пътните условия скорост, изгубил контрол и паднал на пътното платно. В резултат на инцидента с охлузвания по тялото и разкъсно-контузна рана на главата е пострадал водачът на мотоциклета, който е настанен за лечение  в МБАЛ-Разлог. Направената проба за употреба на алкохол е отрицателна.

Около 22:50 часа в петък, на улица “Преслав“ в Благоевград, лек автомобил „Сузуки“, управляван от 65-годишния И. К. от Благоевград, не пропуснал и блъснал 24-годишен пешеходец, също от Благоевград, който пресичал на пешеходна пътека. С охлузна рана на главата и охлузване на дясната ръка е пострадал пешеходецът.

В събота към 18:05 часа на главен път Е-79, в района на Сандански, лек автомобил „Рено Клио“ с 39-годишен водач от Благоевград, поради неспазване на достатъчна дистанция от намалящ скоростта си и движещ се пред него лек автомобил „Ауди“, се ударил в него, в резултат на което е пострадало 18-годишно момиче от санданското село Склаве, пътуващо в аудито. То е с травма в областта на корема. След извършен медицински преглед пострадалата е освободена за домашно лечение. Пробите за употреба на алкохол на водачите са отрицателни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK