339 катастрофи от началото на годината в Кюстендилско

Снимка: Личен архив

Отбелязват Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

През тази година мотото на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е „Животът не е резервна част“. Служителите от „Пътна полиция“ – ОДМВР, и партньорите ни от държавния и гражданки сектор, от религиозните общности са убедени, че спазването на правилата е гаранция за по-малко беди, че вярата прави хората по-добри.

Кара ги да се обръщат към себе си и да намират верния път за запазване на собственото здраве и живот. А когато полагаш грижи за себе си, ставаш по-грижовен и към близките си, дори към непознатите.

За да отбележим Световния ден за възпоминание на жертвите от пътни произшествия, директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Елиан Стамболийски и областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев отправиха обръщение към жителите на областта.

„Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.

Уважаеми съграждани, призоваваме ви в неделя - 17 ноември, да отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия, а ние да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или пешеходци. И да не забравяме, че безопасността е споделена отговорност“, посочиха в обръщението си Елиан Стамболийски и Виктор Янев.

На територията на Кюстендилска област от началото на тази година са възникнали – 339 пътни произшествия 86 от тях са тежки, загинали са 14 души, ранени са 80. За 2018 година загиналите при ПТП по пътищата на Кюстендилска област са 4-ма, а произшествията са били 388.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK