Узаконяват изплатени от Паскалев 1 млн. лв. за довършване на мегапроекта за ВиК мрежата

снимка: infomreja.bg, архив

Общинските съветници в Благоевград ще гласуват на свое заседание утре актуализация на бюджета и плана за финансиране на капиталовите разходи за 2010 г. Предложението е на екскмета Костадин Паскалев и касае изплатени от него в края на мандата му 1 млн. лв. за довършване на мегапроекта за реконструкция и модернизация на водоснабдителната и канализационната мрежа в кварталите „Струмско”, „Грамада”, Баларбаши” и IV микрорайон.

Отчетът на обекта към 30 септември миналата година, посочва Паскалев в предложението, е 1 603 520 лв., като още с приемането на бюджета за 2011 г. той предупредил Общинския съвет, че за финализирането на проекта са необходими още един милион лева. Бившият кмет обяснява извършените от него разплащания със спазване на крайния срок за приключване на проекта по Оперативна програма „Околна среда” - 30 октомври 2010 г.

Новият председател на местния парламент Даниела Савеклиева коментира на пресконференция днес, че изплащането на тези средства е в нарушение, тъй като за него няма обсъждане и решение от Общинския съвет.

За да се узакони отпуснатата сума за приключването на проекта за ВиК мрежата в четирите благоевградски квартала, се налага актуализация на бюджета и плана за финансиране на капиталовите разходи за 2010 г. За целта ще бъдат гласувани суми от местни дейности „Чистота”, „Ликвидиране на последици от стихийни бедствия”, „Целодневни детски градини и обединени детски заведения”, „Резерв” и от други бюджетни пера.

Предложението на ексградоначалника Костадин Паскалев вече е получило одобрение в комисиите към Общинския съвет и се очаква утре да бъде гласувано.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK