Уволниха зам.-министъра на икономиката Димитър Чохаджиев

снимка: prnew.info

Министър-председателят Бойко Борисов освободи от длъжност зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Димитър Чохаджиев. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Като зам.-министър Чохаджиев отговаряше за ресор Икономика в МИЕТ. Заповедта е в сила от днес. Чохаджиев започва професионалната си кариера през 1992 г. като ИТ специалист в Ай Си Ел България. Участвал е в управлението на няколко компании от сферата на информационните технологии, финансите, инвестиционната дейност и земеделието. Ръководил е екипа за внедряване на информационни системи в Банка Хеброс АД (понастоящем част от Уникредит Булбанк).

От 2010 г. до назначаването му за зам.-министър той е бил съветник на министъра  на икономиката, енергетиката и туризма. Основните му ангажименти като зам.-министър бяха свързани с икономическата политика, мерките за насърчаване на инвестициите, електронното управление и управлението на държавното участие.

Положилият днес клетва като министър Делян Добрев съобщи по-рано днес, че ще предложи на премиера зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма да бъде Валентин Николов. Николов в момента е зам.-председател на парламентарната икономическа комисия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK