Уволниха шивачка, пушила на закрито, друга глобяват с 300 лева

снимка: infomreja.bg, архив

Две работнички от немската шивашка фабрика „Пиринтекс” са били наказани през изминалата седмица за неспазване на забраната за пушене на закрити обществени места съгласно промените в Закона за здравето. Въпреки че в предприятието има обособени места за пушене извън цеховете и закритите помещения, двете дами са били заварени да пушат цигари в тоалетната.

На едната от тях ще бъде наложена глоба от 300 лева, а другата е уволнена от работа, съобщиха шивачки от фабриката.

Ръководството на „Пиринтекс“ в Гоце Делчев веднага след влизането в сила на новия здравен закон въведе правила и разпоредби за стриктното му спазване от 1 юни. Контролът в това отношение е завишен, правят се внезапни проверки на място по всяко време. Не липсват и инспекции около полунощ, преди приключването на втора смяна, коментират работещи в немското предприятие.

„Контролираме работниците да спазват вътрешните правила, а именно да пушат на определените за целта места извън цеховете и другите закрити помещения, защото при констатиране на нарушения от страна на проверяващите инспектори от РЗИ – Благоевград и полицията, глобите за фирмата ни ще са убийствени“, заявиха от ръководството на „Пиринтекс“.

 

КОМЕНТАРИ

ЛЪЖИ19:17 - 09.06.2012
ИНФОРМАЦИЯТА НЕ Е ВЯРНА! ТАКОВА СЪБИТИЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА!
без значение12:17 - 08.06.2012
Защото едната е била нова, а другата стара работничка. Само пълна идиотка би се осмелила да нарушава забраната, при положение, че даже още не си е затвърдила сигурно място във фирмата. Да търси сега работа на открито място,да си пуши на спокойствие.
Димитър23:13 - 07.06.2012
Коментарите са различни, но искаме или не, законите трябва да се спазват. Интересно защо при еднакво нарушение двете потърпевши са наказани по различен начин. Не е трябвало жената да бъде уволнена, стига само да бъде глобена, сега къде ще търси работа.
катя13:06 - 07.06.2012
страшно е неприятно да влезнеш в тоалетна след като някой е пушил простак е този който го прави, а не този който ги хваща

FACEBOOK