Уволниха горски за умишлено занижена оценка на дървесина

Снимка: Infomreja.bg, архив

Най-тежкото дисциплинарно наказание „уволнение” е наложено на служителя Й.Й. от „ДГС Самоков” за умишлено занижаване в оценката на превозван материал, при което 27 куб. метра обла строителна дървесина са описани като обли занаятчийски материали.

Нанесените щети са на стойност над 635 лв. Нарушението е разкрито благодарение на въведената система за електронни превозни билети за транспортиране на дървесина, която е публично достъпна за всеки гражданин, решил да провери законността на превозвания материал.

На 26 април, около 19.00 часа, на автомагистрала Струма гражданин забелязва два автомобила, превозващи дървесина в посока Благоевград. След проверка в системата за електронни превозни билети той подава сигнал на тел. 112, при което служители от ЮЗДП и РДГ Благоевград констатират нарушението.

През 2016 г. решаваща роля за подобряване опазването на горските територии има въведеният единен национален телефон 112 и издаването на електронен превозен билет. Над 2600 сигнала са постъпили в ЮЗДП за миналата година, с които граждани съобщават за нарушения в горски територии, а от началото на тази година до момента обажданията са 280.

 

КОМЕНТАРИ

12309:52 - 24.05.2017
и само за това няма компромис, а за 48м3 игл. качествени трупи в сатовча няма наказани вече цял месец, дори проверяващите от ЮЗДП се утрепаха как да прикрият случая. първия билет е издаден на място а за незаконните курсове са издадени билети на 8,4 км. от място на товарени и на 1км. от бандитските гатери, дисциплинарно бе уволнен само директора поюков който се утрепа да ги прикрива-по бтв дори каза че колите били изтеглени от калта и там щели на сухо да получат билети-ебати и палячото, защо няма наказание за началници, горски, проверяващи-който констатират нарушение а нямало такова във участъка за сеч-няма ама майната ви няма, защото действате избирателно-двоен аршин.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK