Уволниха Ангел Живков, вдигат се на протест в негова защита

Ангел Живков, снимка: личен архив

„Тази сутрин две експертки от Министерството на образованието ме спряха пред училището и ми връчиха без каквото и да е предизвестие заповед за уволнение. Това е напълно незаконно, защото в заповедта ми за назначение изрично е записано, че заемам длъжността директор на Професионалната гимназия по машиностроене и селско стопанство "Пейо К. Яворов" до провеждане на конкурс". Това заяви пред "ИНФОМРЕЖА" уволненият директор Ангел Живков.

По думите му на този етап няма назначен конкурс. "Уволнението ми е чисто политическо, защото отказах на депутата Ахмед Башев да се включа в предизборната кампания на ДПС за агитация в полза на техния кандидат Минка Капитанова. Получих информация от отговорни в министерството хора, че народният представил от ДПС Ахмед Башев два дни заедно с Мукадес Налбант са се базирали в министерството и са настоявали за уволнението ми пред министър Клисарова", коментира Живков.

Той е категоричен, че ще заведе дело за неправомерното му уволнение и ще си търси всички права по съдебен ред.

Изненадващото, без каквото и да е предизвестие, според Кодекса на труда, уволнение на директора на гоцеделчевската гимназия „Пейо К. Яворов” днес предизвика недоволство и паника както сред учителите, така и сред учениците. Те заявиха, че нямат никакви забележки или недоволства спрямо заелия поста преди около година нов директор.

Ученици и учители готвят протестни действия още от понеделник.

Името на Ангел Живков нашумя преди две години с протестите против назначението му за директор на гимназията в най-голямото гоцеделчевско село Брезница. Тогава родителите близо два месеца не позволиха децата им да влизат в училището, докато Живков е директор.

След училището в Брезница за кратко Ангел Живков бе помощник-директор в училището в Хаджидимово, след което бе назначен за временно изпълняващ длъжността  директор в ПГ по МСС  „Пейо К. Яворов" в Гоце Делчев.

На негово място в селскостопанската гимназия вече е назначен учителят по физкултура Петър Гудев.
 

КОМЕНТАРИ

Анко06:00 - 03.10.2013
Кой е този Мукадес?
do priqtel22:46 - 28.09.2013
DA MI EDE6 TOQGATA NA A40
приятел17:25 - 28.09.2013
Ачо,дай знак на РЕЗАНИТЕ,че си готов с вазелина и ще те оправят!
Активна съвест17:07 - 28.09.2013
Ачо търпение брат всичко си идва на мястото

FACEBOOK