Увеличиха присъдата на 81-годишен дядо от Кочан, изнасилил преди 4 години психично болен младеж

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжният съд в Благоевград увеличи присъдата на възрастен мъж от сатовчанското село Кочан, изнасилил преди 4 години болно момче. 

След като разгледаха въззивната жалба на защитата, магистратите измениха първоначално постановената от Районния съд в Гоце Делчев присъда, като я признаха за правилна, но недостатъчна спрямо извършеното деяние.

Така те увеличиха наказанието на 81-годишния Зекир Б. от две на три години "лишаване от свобода", а изпитателния срок - от три на пет години. 

Окръжният съд увеличи и размера на гражданския иск от 5000 на 10 000 лева, като категорично потвърди постановената на 16 юли 2015 г. присъда от съда в Гоце Делчев.  

Зекир Б. от Кочан е осъден още да заплати разноските по делото на близките на пострадалия болен младеж, които са на стойност 600 лева, както и 400 лева държавна такса.

Решението за наложеното наказание на 81-годишния мъж от Кочан е окончателно и не подлежи на обжалване.

Производството бе образувано след постъпили жалби от адвоката на подсъдимия Зекир Б. и от частния обвинител на ищеца Бадин К. С атакувания акт подсъдимият е бил признат за виновен и от въззивния съд в Благоевград, като е бил уважен и гражданския иск за причинени неимуществени вреди на частния обвинител, който поискал отмяна на условната присъда и постановяване на ефективна такава на възрастния насилник, която той да изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът обаче отхвърли това искане, като се съобрази с напредналата възраст на Зекир Б. и с чистото му съдебно.

Според магистратите всички доказателства по делото са еднопосочни, непротиворечиви и доказват, че действително на 17 август 2012 г. подсъдимият Зекир Б., тогава на 77-годишна възраст, след като примамил младежа под предтекст да му помогне да изчисти заведението му в Кочан, го качил в стая на втория етаж на заведението и там осъществил полов акт с него.

Бадин К. не разбирал значението на извършеното поради психическите си заболявания по рождение. Насиленото момче страдало и от епилепсия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK