6 са иновативните училища в Благоевградско, от които 3 са в Гоце Делчев

Снимка: МОН

С Решение № 472 от 9. юли Министерски съвет прие списъка на иновативните училища в Република България за учебната 2018/2019 година.

Решението е подписано от министър-председателя Бойко Борисов и Веселин Даков, главен секретар на МС.

С днешна дата решението вече е обнародвано и публикувано в бр. 58 на Държавен вестник с дата 13. юли 2018 год.

В област Благоевград иновативните училища са вече шест като три от тях са в Гоце Делчев: Осмо средно училище „Арсени Костенцев“ - Благоевград, ПМГ „Яне Сандански – Гоце Делчев, Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев, Начално училище „Яне Сандански“ в Разлог и СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - с. Абланица, общ. Хаджидимово.

Относно Трето ОУ „Братя Миладинови“ ръководството на училището споделя, че иновацията, която ще бъде въведена през учебната 2018/2019 г., е насочена както към учениците, така и към педагогическите специалисти.

„Целта на иновацията ни е учениците да подобрят образователните си резултати, да развият и усъвършенстват творческия си потенциал, да придобият по-голяма увереност в собствените си възможности и да изпитват удовлетвореност от ученето.

Относно преподавателите от школото иновацията цели те да повишат професионалните си компетентности по отношение на прилагане в педагогическата си практика на нови и ефективни методи на преподаване и учене, да се усъвършенстват професионално, да бъдат мотивирани за кариерно развитие и да изпитват удовлетвореност от работата си, коментираха още от ръководството на Трето ОУ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK