Районната колегия на БЛС в Благоевград със становище за протестите в подкрепа на д-р Алексиев

Д-р Георги Алексиев

Управителният съвет на Районна колегия на Български лекарски съюз - Благоевград, с председател д-р Дафина Тачова, излезе със свое становище по отношение на пациентските протестни действия в региона Кресна - Сандански - Петрич във връзка с хирурга д-р Георги Алексиев.

"Всяка година на 19 октомври - деня на българския лекар, на ротационен принцип (веднъж от Благоевград, веднъж от региона по река Места, веднъж от региона по река Струма) се избира Лекар на годината.

За 2018 г. от колегите, работещи в региона Сандански и Петрич бе номиниран единствено д-р Георги Алексиев. УС на РК на БЛС - Благоевград, прие номинацията единодушно, тъй като д-р Алексиев е познат на всички ни като отличен професионалист, човек с голямо милосърдие и активна житейска позиция.

Ние, членовете на Управителния съвет на Районната колегия, сме далеч от идеята да се намесваме в административните дела на МБАЛ "Югозападна болница", а също и в личните взаимоотношения между директора и работещите в нея. За нас остава удовлетворението, че толкова много хора са излезли на протест в защита на колегата, когото излъчихме за Лекар на годината.

Ние продължаваме да стоим зад това свое решение. Надяваме се, че скоро д-р Алексиев ще може отново да лекува своите болни в болницата, в която го прави повече от 12 години", се казва в позицията на лекарското съсловие в областта.

 

Д-р Илия Тонев - управител на "Югозападна болница", снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK