Увеличават заплатите на работещите в МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Увеличението е от 21 до 23 процента

На днешното си редовно заседание общинските съветници в Гоце Делчев утвърдиха нова структура на персонала в  МБАЛ „Иван Скендеров“ в града. Това се налага от изискване на РЗИ, агенция „Медицински надзор“, във връзка с новата дейност, която ще се осъществява в лечебното заведение в областта на  инвазивната кардиология. За разрешаването и е необходимо да има определена щатна бройка от лекари и сестри.

Според друго изискване на РЗИ, в болницата трябва да има едно отделение по акушерство и гинекология и друго – по неонатология. Доскоро те бяха в общо отделение.

Тези две причини налагат промени в щатното разписание.

Общинският съвет прие промените. Той гласува и предложението, според което трудовите правоотношения с лицата от немедицинския персонал, придобили право на пенсия с осигурителен стаж и възраст, се прекратяват.

На заседанието беше прието и предложението на управителя на болницата – д-р Филибев, трудовите възнаграждения в лечебното заведение да бъдат увеличени. Санитарите ще получават 650 лева основна заплата, медицинските сестри – 900 лева, старшите сестри – 950 лева, главната сестра – 1 000 лева. Основната заплата на лекар със специалност ще бъде 1 200 лева, а на началник отделение – 1 300 лева.

Доктор Филибев изрази мнение, че с новите дейности, които ще се извършват в болницата, ще се покрият разходите, свързани с увеличаване на заплатите.

Една от тези дейности е пускането на кислородна инсталация, което е станало вчера. Течният кислород, поясни д-р Филибев, е значително по-евтин от този в бутилките.

 

КОМЕНТАРИ

хипократ19:07 - 18.12.2020
Браво !!! Най - после стъпка напред за доближаване заплатите на докторите до тези на фризьорките !
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK