Традиционната Панорама на средните училища се проведе в Кюстендил

Традиционната Панорама на средните училища се проведе в Кюстендил. Със свои щандове се представиха професионалните гимназии, профилираните такива и спортното училище.

Целта е да се информира обществеността за възможностите за професионално образование и обучение, както и за обучение в профилирани паралелки.

„Панорамата се прави в услуга на учениците от 7 клас, на които им предстои да направят избор къде ще продължат обучението си, както и на техните родители, тъй като знаем, че на тази възраст решенията по отношение на професионалната ориентация се вземат на семейно ниво с консенсус между родителите и техните деца.

Мисля, че инициативата е полезна и се надявам всеки да направи своя добър избор след успешно полагане на изпитите по математика и български език на 21. и 23. май“, каза Радостина Новакова – началник на РУО – Кюстендил.

Тя подчерта, че е много важно да се направи правилен избор по време на класирането на първо ниво, тъй като пренареждане на желанията е възможно едва на третия етап и то за свободните места, които останат.

„Тази година нашето предложение за прием е много балансирано. За учениците, които се обучават в нашата община, както и за децата от Трекляно и Невестино броя на свободните места е равен на броя на учениците“, уточни Радостина Новакова.

 

 

Снимки: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK