Банско помага на Зографския манастир в Атон

Общинският съвет в Банско гласува отпускане на финансови средства за ремонт на манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф” в Атон.

На редовната сесия на ОБС - Банско, бе представен отчет за дейността на Общинския съвет и ресорните комисии. Бе представен отчет и за изпълнение решенията на Общинския съвет от Общинската администрация.

Съветниците отпуснаха десет хиляди лева за дофинансиране на млечната кухня в ДГ „ЗДРАВЕЦ” – Банско. Разгледано бе и предложение, относно избора на нов представител на общината в „Хидроенерджи Банско” АД. Бяха разисквани въпроси за бъдещи изменения на Общия устройствен план на Общината. 

По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и в изпълнение на проект „Патронажна грижа в Община Банско", бе прието решение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Удължен бе и срокът на договор за наем на топлоцентралата, между „Термо” ЕООД и „Топлоснабдяване – Банско” ЕООД. 

И тази година, по предложение на кмета на Общината - Георги Икономов, общинските съветници гласуваха финансова помощ в размер на двайсет хиляди лева за ремонт на манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф” в Атон.

 

 
Снимка: Личен архив
Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK